installateur koeltechniek België en Nederland

Heel wat bedrijven hebben een professionele koelinstallatie nodig om hun productieproces te optimaliseren. Sommige producten moeten namelijk op een juiste temperatuur bewaard of verwerkt worden, zodat het eindresultaat van een hoge kwaliteit is. Bij Airclima kan u voor verschillende koeltechnische oplossingen terecht. Als professionele installateur van koeltechniek in België en Nederland beschikken we over een ruim assortiment aan mogelijkheden voor diverse sectoren. Aarzel niet lang en neem nu nog contact met ons op voor meer informatie!

MEER INFO NODIG? NEEM CONTACT MET ONS OP

Een erkende installateur koeltechniek België en Nederland

Airclima is een ervaren en professionele installateur koeltechniek  België en Nederland. We staan in voor het ontwerp, de plaatsing en het onderhoud van diverse koelinstallaties voor alle mogelijke sectoren. Dankzij onze jarenlange ervaring begeleiden we u van begin tot einde tijdens elk project. Samen met u creëren we een ontwerp dat volledig bij de behoeftes van uw bedrijf of onderneming past.

Vervolgens zorgen we ook voor de bouw en de installatie van onze koeltechnische oplossingen. Bovendien streven we steeds naar het beste resultaat en kan u ook voor het onderhoud op onze medewerkers rekenen. Met een koelinstallatie van Airclima bent u dan ook zeker van een hoogwaardige installatie die jarenlang meegaat.


Geen zin of tijd om te lezen?
Bekijk onze video ‘Airclima – The movie’.

NEEM CONTACT

Installaties
Landen

Neem contact

Diverse koeltechnische oplossing op maat

Onze vakmannen hebben een ruime opleiding achter en zijn bekend met alle mogelijke koeltechnieken. We bieden dan ook diverse soorten koelinstallaties aan, gaande van commerciële of industriële koeltechnieken tot kleinere koelinstallaties. Onze grote industriële koelinstallatie zijn geschikt om grote bedrijfshallen of opslagruimtes op een veilige manier op de juiste temperatuur te brengen.

Onze kleinere oplossingen kunnen voor zeer diverse doeleinden gebruikt worden. Het grootste deel van onze koelinstallaties wordt op maat gemaakt. Onze medewerkers analyseren de behoeftes van uw bedrijf grondig en baseren het ontwerp vervolgens op deze informatie. Met een koelinstallatie van Airclima optimaliseert u de verschillende fases van het productieproces en verbetert u de kwaliteit van uw producten aanzienlijk.

Gipmans Venlo
airclima koeltechniek
NEEM CONTACT

Koelinstallaties voor diverse sectoren

– Koeling voor de bloemensector

Airclima is voornamelijk een toonaangevend bedrijf in de bloemensector. Onze diverse koelinstallaties zorgen voor een uitermate geschikte omgeving waarin u uw bloemen op een correcte en gezonde manier kan kweken. We beschikken zowel over klassieke oplossingen als over gepatenteerde ventilatieplafonds. Voor we een bepaalde oplossing uitkiezen, bespreken we de verschillende mogelijkheden grondig met u. Op deze manier weet u zeker dat de koelinstallatie uw productieproces niet verstoort en dat de bloemen erg lang meegaan. Airclima richt zich voornamelijk op de snijbloemensector en werkt met lokale handelaars en grotere internationale bedrijven samen.


Fiori - Bergamo
airclima koeltechniek

– Koeltechnieken voor de HVAC-industrie

Ook voor bedrijfsgebouwen, kantoren en computerlokalen heeft Airclima diverse oplossingen. In deze ruimtes is het ontzettend belangrijk dat u een gezond en aangenaam binnenklimaat creëert. Op deze manier kunnen uw medewerkers zich namelijk goed concentreren en zal de productiviteit meteen stijgen. De HVAC-oplossingen van Airclima omvatten verschillende totaalconcepten die airconditioning, ventilatie, warmterecuperatie en luchtpompen combineren. Dankzij onze eindeloze mogelijkheden kunnen we een uniek concept ontwerpen dat speciaal voor uw gebouw of lokaal ontwikkeld wordt.


NEEM CONTACT

Koelinstallaties voor diverse sectoren

– Koelinstallaties voor de voedingindustrie

Voedingsmiddelen bestaan uit verschillende ingrediënten die erg gevoelig zijn aan temperatuurverschillen. In slechte gekoelde ruimtes wordt de kwaliteit van de producten meteen aangetast. Een professionele en hoogwaardige koelinstallatie mag dan ook zeker niet ontbreken in de voedingsindustrie. Bij Airclima vindt u alle nodige oplossingen om al uw producten op een gezonde manier te bewaren en te verwerken. Zo beschikken we bijvoorbeeld over koelinstallaties voor grote opslagruimtes, opslagcellen en koeltogen voor kleine opslaghallen en snelvriezers of snelkoelers waarin u al uw voeding kan verwerken. Vanzelfsprekend beantwoorden al onze installatie aan de vooropgestelde HACCP-richtlijnen. grotere internationale bedrijven samen.


Het Hinkelspel
airclima koeltechniek

– Koeloplossingen voor farmaceutische en chemische bedrijven

Ten slotte ontwerpen we ook koelinstallaties voor de farmaceutische en de chemische industrie. In deze sectoren wordt er met erg dure en gevoelige producten gewerkt. Het kleinste temperatuurverschil kan meteen ernstige gevolgen met zich meebrengen. Voor deze sectoren maken we daarom gebruik van decentrale koelinstallaties.

Een decentrale installatie bestaat niet uit één enkele koelzone, maar uit meerdere vermogens. Moest een bepaalde koelinstallatie problemen ondervinden, dan nemen de overige componenten het werk gewoon over. De temperatuur blijft op deze manier voortdurend behouden en het hele productieproces verloopt steeds optimaal. Bovendien staat de technische dienst van Airclima op elk moment klaar om eventuele defecten meteen te verhelpen.


NEEM CONTACT

Ons gepatenteerd ventilatieplafond

BETERE BEWARING

Geen koude lucht die over de producten stroomt en ze uitdroogt.

GELIJKE VERDELING

Het overdruksysteem verdeelt de lucht egaal tot in de kleinste hoekjes.

VOCHTREGELING

Ons ventilatieplafond systeem geeft de mogelijkheid om eenvoudig de vochtigheid te regelen – dus geen ontvochtiging door energieverslindende naverwarming.

ALTIJD GOEDE LUCHT

Dankzij luchtgroep met filterzakken. Beperkte kans op botrytis.

Mogelijkheid tot inbouwen van ionisatiefilters voor een virusvrije omgeving.

COMPACT

De installatie is veel compacter omdat alle technische componenten zich in de technische ruimte bevinden. Er is geen hinder voor de klant tijdens onderhouds- werkzaamheden.

Offerte op maat voor jou project?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

installateur koeltechniek belgië