CO2 koeling

Koelinstallaties zijn onmisbaar voor veel bedrijven. Zo is het voor bijvoorbeeld retail bedrijven en distributiecentra cruciaal om hun producten en stoffen in een koele omgeving te bewaren. Het nadeel van veel koeltechnieken is echter dat ze niet milieuvriendelijk zijn. En dat terwijl duurzaamheid hoog in het vaandel staat binnen het bedrijfsleven.

MEER INFO NODIG? NEEM CONTACT MET ONS OP

Wat is een CO2 koeling?

CO2 is een stof die van nature aanwezig is op de aarde. Door menselijke activiteiten – zoals vliegen, auto rijden en de verwarming gebruiken – stoten we echter meer CO2 uit dan eigenlijk goed is. De gevolgen hiervan zijn onder andere de opwarming van de aarde, toename van droogte en een stijging van de zeespiegel. Om onze CO2-uitstoot te verminderen zijn er diverse maatregelen die we moeten treffen. Daarnaast kunnen we C02 ook hergebruiken, bijvoorbeeld als koelmiddel.

Een CO2 koeling is een duurzame en slimme oplossing als u C02 wilt hergebruiken. De koeltechniek – in combinatie met andere maatregelen – is de manier om uw bedrijf te verduurzamen. Zo bent u klaar voor de toekomst!

Een koelinstallatie CO2 werkt in principe hetzelfde als een gewone koelinstallatie. Er wordt echter gebruik gemaakt van CO2 in plaats van chemische, brandbare en giftige stoffen zoals ammoniak. Dit maakt een CO2 koeling veilig én duurzaam. U kunt daarnaast op de lange termijn kosten besparen. Er is namelijk minder energie nodig om CO2 te verwarmen dan andere (chemische) stoffen. Uiteraard is dit niet alleen interessant voor uw portemonnee, maar ook milieuvriendelijker.


Geen zin of tijd om te lezen?
Bekijk onze video ‘Airclima – The movie’.

NEEM CONTACT

Installaties
Landen

Bloemenkoeling
EEN PROJECT IN DE BLOEMENSECTOR? CONTACTEER ONS!

De voordelen van de CO2 koeltechniek

Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van een CO2 koeling op een rijtje:

  • CO2 is niet brandbaar, giftig of explosief. CO2 veroorzaakt bij brand binnen uw bedrijf dus geen verhoogd risico voor de omgeving.
  • Er gelden geen restricties qua milieuvoorschriften voor CO2 koelinstallaties. De installatie kan hierdoor snel en eenvoudig in elke koelruimte plaatsvinden.
  • C02 is milieuvriendelijk.
  • Door te kiezen voor CO2 kunt u op de lange termijn kosten besparen. CO2 koelinstallaties verbruiken namelijk minder energie dan andere koelinstallaties.
  • Met CO2 bestaat er de mogelijkheid om warmte terug te winnen.
  • Met CO2 koelinstallaties bent u klaar voor de toekomst.

Enkele realisaties

NEEM CONTACT

Subsidies voor een koelinstallatie CO2

Een koelinstallatie CO2 laten plaatsen is om bovenstaande redenen aantrekkelijk voor verschillende bedrijven. Een nadeel kan echter zijn dat u uw huidige koelsysteem moet laten herbouwen of ombouwen. Dit brengt een aantal kosten met zich mee die met name voor kleine ondernemers een struikelblok kan vormen. Het is daarom goed om te weten dat sommige gemeentes een subsidie aanbieden voor het plaatsen van een C02 koeling. Deze subsidies gelden voor zowel grote als kleine bedrijven. Informeer eens naar de mogelijkheden bij uw gemeente of neem contact op met Airclima. Wij kunnen u meer informatie verschaffen over de subsidies en een offerte op maat voor de CO2 koelinstallaties opstellen.


CO2 koelinstallaties door Airclima

Airclima is Europees marktleider in het installeren van koelinstallaties. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met het installeren van koeltechnieken bij verschillende bedrijven én binnen verschillende sectoren. Wij adviseren u graag over de C02 koeltechniek en de installatie hiervan. Zo kunnen wij u direct laten weten of CO2 koelinstallaties een geschikte optie voor u zouden zijn. Neem gerust contact met Airclima op als u vragen heeft of meer wilt weten over de koelinstallatie CO2. U bereikt het team van Airclima via het contactformulier, de e-mail of de telefoon.


NEEM CONTACT

Ons gepatenteerd ventilatieplafond

BETERE BEWARING

Geen koude lucht die over de producten stroomt en ze uitdroogt.

GELIJKE VERDELING

Het overdruksysteem verdeelt de lucht egaal tot in de kleinste hoekjes.

VOCHTREGELING

Ons ventilatieplafond systeem geeft de mogelijkheid om eenvoudig de vochtigheid te regelen – dus geen ontvochtiging door energieverslindende naverwarming.

ALTIJD GOEDE LUCHT

Dankzij luchtgroep met filterzakken. Beperkte kans op botrytis.

Mogelijkheid tot inbouwen van ionisatiefilters voor een virusvrije omgeving.

COMPACT

De installatie is veel compacter omdat alle technische componenten zich in de technische ruimte bevinden. Er is geen hinder voor de klant tijdens onderhouds- werkzaamheden.

Offerte op maat voor jou CO2 koeling?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.