Waarom is Airclima uw ideale partner voor industriële koelinstallaties?

Bij Airclima kan u terecht voor hoogwaardige industriële koelinstallaties voor diverse sectoren. Als ervaren installateur van koeltechniek beschikken we over een gepaste oplossing voor elk project. Met een koelinstallatie van Airclima kiest u voor een concept dat perfect bij uw eisen op het gebied van energieverbruik, geluid en duurzaamheid aansluit. Bovendien kan u ons ook voor de plaatsing, het onderhoud en eventuele reparaties inschakelen!

Neem contact voor meer info

Een professionele en ervaren installateur koeltechniek

Bij Airclima staan we bekend als een ervaren en betrouwbaar bedrijf met jarenlange ervaring op het gebied van koelinstallaties. We staan zowel in voor het ontwerp als voor de bouw en het onderhoud van de diverse producten. We bieden onze klanten totaaloplossingen aan en we zorgen ervoor dat elk concept volledig bij hun behoeftes past.

Airclima is een professionele installateur van koeltechniek die in heel België en in het buitenland werkzaam is. We ontwerpen koeltechnische installaties voor diverse sectoren, gaande van de farmaceutische industrie tot de voedings- en de bloemensector.

Ons team zorgt bovendien niet alleen voor een feilloze installatie, maar ze nemen ook het onderhoud van de installatie graag voor hun rekening. Ze volgen elk project zorgvuldig op en ze doen er alles aan om technische defecten of andere problemen te vermijden.

Geen zin of tijd om te lezen?
Bekijk onze korte video ‘Airclima Imagofilm’.

Neem contact
airclima koeltechniek
Vragen? Neem contact

De industriële koelinstallaties van Airclima

In heel wat sectoren is een industriële koelinstallatie van essentieel belang om het productieproces niet te verstoren. Airclima heeft zich daarom ook in industriële koeltechnieken gespecialiseerd. We beschikken over verschillende oplossingen om productiehallen, opslagruimtes en andere grote oppervlaktes op een efficiënte manier te koelen.

Bovendien hechten we ontzettend veel belang aan de duurzaamheid en de milieuvriendelijkheid. Industriële koelingen verbruiken vaak erg veel energie en we doen er daarom alles aan om zuinige koeloplossingen te ontwerpen.

Industriële koeltechnieken voor uiteenlopende sectoren

Industriële koeltechnieken zijn onmisbaar in heel wat sectoren. Airclima beschikt daarom over gepaste oplossingen voor de belangrijkste branches:

– De voedingssector

In de voedingsindustrie zijn industriële koelinstallaties onmisbaar tijdens heel wat fases. Zeker voor de opslag en bewaring van voeding mag een hoogwaardige industriële koeling niet ontbreken. Dit is namelijk de enige manier om bepaalde ingrediënten op een correcte en veilige manier te verwerken of te produceren.

Bij Airclima vindt u diverse industriële koeloplossingen voor uiteenlopende doeleinden terug. Zo beschikken we bijvoorbeeld over koelinstallaties voor een grote opslaghallen, koelcellen of koeltogen voor een kleinere opslagruimte en snelkoelers of gekoelde werkruimtes voor de verwerking van de producten.

– De farmaceutische en de chemische sector

In de farmaceutische en de chemische industrie werkt men met erg dure en soms gevaarlijke producten die voortdurend op de juiste temperatuur bewaard moeten worden. Plotse temperatuurwissels of buitensporige temperaturen kunnen zeer ernstige schade veroorzaken en brengen het hele productieproces meteen in gevaar.

Voor deze sectoren werken we bij Airclima daarom met decentrale industriële koelinstallaties. Dit betekent dat een bepaalde koelzone niet door één enkele installatie gekoeld wordt, maar dat er verschillende afzonderlijke koeltechnieken in de ruimte geplaatst worden. Moest er een panne of een defect bij één van de koeloplossingen optreden, nemen de andere installaties het werk gewoon over.

– De bloemensector

Ten slotte is Airclima ook een absolute marktleider op het gebied van industriële koelinstallaties voor de bloemensector. We werken zowel met lokale floristen als met grote internationale spelers samen en we zorgen steeds voor vakwerk. Ons aanbod omvat diverse industriële koeltechnieken voor de volledige koude keten in de bloemensector.

Dankzij onze totaaloplossingen beschikt u voortdurend over een uitstekende lucht en een optimale vochtregulatie om de bloemen op een juiste manier te kweken. Bovendien kan u alle producten op deze manier beter bewaren, waardoor de kwaliteit van de bloemen op elk moment behouden blijft.

Vragen? Neem contact
airclima koeltechniek

Industriële koeltechnieken op maat

Elk bedrijf en elke sector heeft andere behoeftes. Airclima ontwerpt daarom steeds totaaloplossingen op maat. Onze koelinstallaties sluiten volledig bij uw wensen en eisen aan, zodat uw bedrijf of onderneming steeds optimale resultaten behaalt. Onze techniekers hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van alle normen die in de verschillende industrieën gelden. Tijdens het ontwerp houden ze met al uw wensen op het gebied van het budget, het gebruik, de duurzaamheid en de milieuvriendelijkheid rekening.

Op basis van deze informatie zoeken ze vervolgens naar een efficiënte oplossing waar uw bedrijf alleen maar voordeel uit haalt. Dankzij deze unieke aanpak is onze klanttevredenheid de laatste jaren enorm gestegen en hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd als specialist in industriële koelinstallaties.

Waarom voor Airclima kiezen?

Bij Airclima onderscheiden we ons duidelijk van de concurrentie door het gebruik van de beste producten en een uitstekende dienstverlening. Onze medewerkers zijn allemaal ervaren vakmannen die enorm veel aandacht aan de uitvoering van hun werk besteden. Voor het ontwerpen van een koelinstallatie voeren ze eerst een nodenanalyse uit.

Vervolgens creëren ze een industriële koelinstallatie die al uw behoeftes dekt. Bovendien zorgen ze voor een professionele plaatsing van de koeltechnische oplossing en nemen ze ook het onderhoud voor hun rekening. Airclima besteedt ten slotte ook voldoende aandacht aan de energiezuinigheid. We proberen steeds duurzame en milieuvriendelijke oplossingen te ontwerpen, zodat uw energiekosten geminimaliseerd worden.

airclima koeltechniek
Neem contact

Enkele realisaties

Gobert - Ghlin

Neem contact met ons op