Yusen Logistics kiest voor de totaalaanpak van Airclima

Yusen Logistics is een Europese speler op de markt van de logistieke distributiecentra. Het hoofdkantoor bevindt zich in Melsele. Verder hebben ze verschillende andere opslagruimtes in hun beheer of eigendom zowel in België als in Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Zweden. Ze stockeren voor de farmawereld, voor de automotivesector maar ook voor e-commerce. Verschillende sectoren met specifieke eisen voor de opslag.

Hoe ben jij met Airclima in contact gekomen?

Voor ik werkzaam was bij Yusen Logisitcs werd Airclima al veelvuldig ingeschakeld om de klimatisatie in onze opslagruimtes en kantoren te voorzien. Ik heb ze vooral beter leren kennen bij het project in onze opslagplaats in Schiphol-Amsterdam. Hier bewaren we vooral medicijnen.
De loods werd vroeger verwarmd met gasbranders en toen de energiekosten echt te hoog opliepen, schakelden we Airclima in om op een andere manier het klimaat in de loods op de juiste temperatuur te garanderen.

Hoe is de samenwerking verlopen?

Heel goed. Airclima maakte ons een voorstel voor de totaalherinrichting van de opslagruimte. De loods werd in verschillende compartimenten opgedeeld omdat er telkens een andere omgevingstemperatuur vereist was. Ze berekenden het aantal units die nodig waren binnen en buiten het gebouw om in ieder hoekje van het gebouw de  juiste temperatuur te waarborgen. Bepaalde medicijnen hebben immers lagere temperaturen nodig om correct bewaard te worden.

Zij kozen voor een totaalaanpak en coördineerden alle werkzaamheden voor de herinrichting van de logistieke ruimte: de elektriciteitswerken, de sprinklers, de poorten, de laadkaaien … De onderaannemers die ze inschakelden werkten even nauwgezet als Airclima. Voor ons was het belangrijk dat we onze activiteiten tijdens de werken konden blijven garanderen en dat is ook gelukt. Onze klanten hebben niet gevoeld dat we zo’n grote werkzaamheden lieten uitvoeren. Ook communiceerden ze heel goed met de Schiphol Group. Omdat ons gebouw een speciale dakconstructie uit staal heeft moesten de units bovenop het dak door een gespecialiseerd kraan geplaatst worden. Dit mocht, wegens de luchtvaartactiviteit in de buurt, enkel ’s nachts gebeuren. Net als bij alle andere werken is ook dit vlekkeloos verlopen.

Onze opslagruimte wordt nu opgewarmd of gekoeld op de gewenste temperatuur. De coördinatie van de werf lag in handen van Oliver Cuvelie, projectleider bij Airclima, die ons heel goed op de hoogte hield.

Wat apprecieer jij aan Airclima?

Airclima denkt mee met hun klanten, ze stellen voor wat het gebouw echt nodig heeft en zoeken naar de beste manier om de klimatisatie uit te voeren.
Ze nemen ook alle andere nodige werken voor hun rekening. Wij hebben dus één contactpersoon voor alle werkzaamheden. Dat versnelt en vergemakkelijkt het verloop van de werf. Ook na de oplevering blijven ze alles opvolgen. Vanop afstand monitoren ze onze installaties en ze garanderen een 24/24 service. Voor de opslag van medicijnen is dit laatste onontbeerlijk.

De techniekers zijn vakmensen die echt weten waar ze mee bezig zijn en die met respect voor de activiteiten van de klant de werken uitvoeren.

Komt er nog een vervolg aan de samenwerking?

Uiteraard. Wij zoeken bij Yusen Logistics steeds naar partners waar we op lange termijn mee kunnen samenwerken, partners die meedenken. Kwaliteit en goede dienstverlening is bij onze keuze prioritair. Airclima past hier perfect in het plaatje. Toen mijn collega’s in Frankrijk voor de werken aan hun opslagplaats in Duinkerke ons vroegen met wie wij samenwerkten hebben wij uiteraard Airclima aanbevolen.

Resultaat? Ook daar zijn ze nu de koelinstallaties en de verwarming van onze 3 grote magazijnen aan het installeren.

Hoe zou je de samenwerking kort omschrijven?

Airclima denkt mee met zijn klanten. Ze leveren kwaliteit en managen heel het project.
In dit familiebedrijf staan de neuzen in dezelfde richting, en dat voel je als klant.

Bron: Interview met Kris