Koelkast van bijna 1 hectare
Tholen – Men verwerkt er dagelijks vele duizenden bloemen en planten en dus is koeling voor Celieplant & Bouquetnet van levensbelang. Wat dat betreft zijn zij dan ook goed verzekerd en wel door de techneuten van Air.Clima. In beide nieuwbouwprojecten, zowel die van 2014 als die van zojuist, heeft dit bedrijf voor de koelinstallaties gezorgd, ruimtes van 3.500 en 5.700 m2 resp.

“Bij de bouw van ons pand aan de Japanlaan 15 raakte ik in gesprek met Carlo,” vertelt directeur van Celieplant en Bouquetnet Peter Janmaat. “Ook toen al was voor ons het uitgangspunt een zo duurzaam mogelijke koelinstallatie. Carlo Cuvelie (eigenaar Air.Clima) overtuigde ons van zijn aanpak en bouwde de eerste 3.500 koelmeters. Omdat dit systeem nog altijd goed werkt en de koelmotoren erg zuinig zijn, hebben we ze met liefde ook die nieuwe 5.700 meter toevertrouwd.”

Weinig bedrijven die zo hard aan de weg lijken te timmeren als Groenland. Geregeld haalt men het nieuws met nieuwe investeringen in duurzaamheid, energie en waterrecycling en ook fysiek groeit men hard. In 2014 werd een nieuw pand gebouwd, waarin de planten van Celieplant en de snijbloemen van Bouquetnet – die samen met Bloominess en Greenchain onderdeel zijn van Groenland – in grotere aantallen en in hoger tempo verwerkt kunnen worden.

Recentelijk is wederom een gebouw verrezen en wel pal ernaast. Deze faciliteit meet 12.130 m2 en is het nieuwe onderkomen van Celieplant en Bouquetnet. Het oude nieuwe pand is betrokken door Bloominess, dat Groenland in 2016 overnam en tot voor kort toe op de oude locatie in Kudelstaart was gevestigd.

Link naar artikel : 
http://www.bpnieuws.nl/artikel/16856/Koelkast-van-bijna-een-1-hectare