Cuppen Logistics in zes jaar gegroeid van 800 naar 8500 koelmeters

“Tot midden 2019 zitten we vol geboekt”

Tholen – Transport en koeling in fresh zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat geldt al helemaal voor Cuppen Logistics, die zich naast de transportactiviteiten de laatste jaren ook heeft ontwikkeld tot een soort cool-hub in de regio. “We zijn in zes jaar tijd gegroeid van 800 naar 8500 vierkante meter koeling.”

Directeur Michiel Sanders heeft het allemaal onder zijn handen zien ontstaan. “Toen we de eerste twee keer gingen bijbouwen, was ik erg huiverig. Zouden we die meters wel vol krijgen? Maar het liep uitstekend en zelfs zo goed dat we nog meerdere malen hebben bijgebouwd. Nu hebben we net het vijfde en bovendien grootste nieuwbouwproject afgerond en dat ongeruste gevoel heb ik helemaal niet meer. Terwijl we aan het bouwen waren, werd de volledige koeling al tot midden 2019 vol geboekt.”
Van de 8500 meters is 2000 meter extra bijgehuurd. Een spectaculaire groei kortom, wat vanzelfsprekend ook uitdagingen met zich meebrengt. “Zo heb ik een flexibele en exacte leverancier nodig. Vooral korte lijnen en snelle actie zijn gewenst, wanneer er zich bijvoorbeeld een storing voordoet. Een storing die lang duurt, kan immers gelijk flink in de papieren lopen. Met Air.Clima zijn die lijnen kort en is de service snel, dus koesteren we deze samenwerking. Bovendien hebben we met hun een all-in contract voor 10 jaar getekend, wat rust geeft. Bij mijn weten is Air.Clima de enige in hun branche die een dergelijk contract verstrekt.”

“We hebben”, vertelt Michel Cuvelie van Air.Clima, “voor Cuppen Logistics sinds 2013 in 5 fases in totaal 4.500m² koel/vriescellen voor snelle inkoeling van producten gebouwd. De uitdaging was om extreem energiezuinige installaties te bouwen om te kunnen functioneren in een breed gamma aan belasting (inkoel-, invriestraject, bewaarperiode, opslag bij -2 tot +18°C). Dit werd verwezenlijkt door het plaatsen van centrales met Bitzer zuigercompressoren, gebruik van R134a koelmiddel met weersafhankelijke condensatiedruk regeling en tweetraps onderkoeling. Gezien de delicate aard van de opgeslagen producten werd er extra aandacht besteed om het volle vermogen en bedrijfszekerheid te garanderen tot +36°C buitentemperaturen.”

Cuppen Logistics is gespecialiseerd in groepage transport in de Benelux, Duitsland en Frankrijk (met name de Elzas). Klanten en producten beslaan het hele vers spectrum. Met het oog op deze bestemmingen kan het bedrijf niet beter liggen als waar het ligt, in Horst, Limburg. “Op bijvoorbeeld transporteurs uit Rotterdam hebben we al twee uur voorsprong. In combinatie met de koelfaciliteiten zijn wij daarom voor onze klanten een interessante partner.”

Link artikel:
https://www.bpnieuws.nl/article/9048340/tot-midden-zitten-we-vol-geboekt/?fbclid=IwAR0YzDZiY7LWw97nt0wTtU6Jj-PuLeAi3EVP8Thca0_KNvLZzQ2NMwR8rbc#.W_6TYVzIOJQ.facebook