Een koeltechnisch investeringsparcours op maat van de klant.

Cuppen Logistics uit het Nederlandse Horst is hét toonaangevende logistiek bedrijf uit de regio rond Venlo. De onderneming verzorgt zowel de logistiek als de koelopslag van plantproducten – bijvoorbeeld aardbeienplanten en rozenplanten van de telers uit de omgeving.

Als vervolg op vorige projecten, waarbij al rekening was gehouden met de geplande ontwikkeling van de vestiging, voltooide Airclima nu uitbreidingsfase 5. Het gaat om koelcellen waar het plantgoed tijdens de winterperiode wordt ingekoeld nadat het tijdens de zomer geoogst is. De bewaring gebeurt bij een temperatuur van -1,5° C. Na de winter wordt het plantgoed uit de koelcellen gehaald, zodat de telers het dankzij de optimale koeling meteen weer kunnen planten.

In deze fase 5 plaatste Airclima 2.000 m2 koelcellen, een zeer-hoog-rendement-installatie R134a. Dat hoge rendement dankt de installatie aan een luchtgekoeld én een zuiggasgekoeld onderkoelcircuit. Cuppen Logistics en Airclima bekronen met dit project een jarenlange en vruchtbare samenwerking.

Bekijk hier het artikel:
https://www.airclima.be/wp-content/uploads/2020/08/cuppen-logistics-bv-horst.jpg