koeling pharma industrie

Airclima: partner van logistieke bedrijven in de  farmaceutische sector

Airclima heeft zijn sporen verdiend in de bloemensector, meer bepaald in de klimatisatie van gebouwen die snijbloemen stockeren en bewaren en dit op internationaal vlak. De kwekers, de veilingen en de groothandels vonden hun weg naar Airclima. En zo kwam ook de farmaceutische sector op hun pad. De grote logistieke spelers die geneesmiddelen ophalen bij de productiebedrijven, deze opslaan en nadien verdelen over de hele wereld kiezen ondertussen ook voor Airclima voor de klimatisatie van hun opslagruimtes.

Voldoen aan de eisen van GDP

GDP staat voor Good Distribution Practice, een Europese richtlijn die de distributie van geneesmiddelen regelt. Het doel van GDP is om te waarborgen dat geneesmiddelen correct gelabeld zijn en op de juiste temperatuur worden vervoerd en opgeslagen. De kwaliteit van deze medicijnen moet te allen tijde gevrijwaard blijven. En voor de juiste temperatuur in de opslagruimtes te bewaren, wordt de knowhow van Airclima ingeschakeld. Onze installaties kunnen de comfort temperatuur 15° tot 25 ° voor opslag, 2° tot 8° voor een koelcel of -25° voor de vriescellen garanderen.

Waarom kiezen de grote spelers uit de logistieke farmawereld voor Airclima?

Airclima is een kmo uit Kontich, met de juiste ingesteldheid. Onze persoonlijke aanpak samen met de korte communicatielijn wordt geapprecieerd. Voeg daar nog eens een geoliede service- en interventieafdeling bij.

Bedrijven kiezen voor Airclima omdat we meedenken. Wij worden hun partner bij de uitbouw van hun opslagruimte. Zo hebben we op Schiphol (Nederland) voor Yusen Logistics niet alleen de temperatuur in de opslagruimtes verzorgd, maar ook in de koelcellen. We werden ook ingeschakeld om het sprinklersysteem, de automatische deuren en poorten, allerlei elektronische toepassingen en de isolatie te plaatsen.

Eén aanspreekpunt, één partij in het bouwdossier heeft alleen maar voordelen.

Decentrale installaties

De temperatuur moet in alle omstandigheden bewaard blijven, ook bij het uitvallen van een installatie. Daarom stellen wij altijd decentrale installaties voor, opgesplitste systemen waardoor er voldoende redundantie is.
Heb je bijvoorbeeld 100 kW koelvermogen nodig in een ruimte, dan installeren wij 3 installaties van 50 kW of misschien wel 22 van 5 kW verspreid over het hele magazijn. Valt er een machine uit, dan kunnen we steeds 100 % activiteit garanderen.

Onderhoud en service

Net zoals in de bloemensector komen we ook op heel regelmatige basis langs om de geplaatste installaties te controleren, te onderhouden en te managen. Dit door onze eigen onderhoudstechniekers. Alle machines die Airclima plaatst worden door ons zelf ontworpen, uitgewerkt en geassembleerd. Daarom geven wij de garantie dat deze toestellen doen wat ze moeten doen, de veiligheid van de goederen is verzekerd. De kans op uitvallen van de installaties wordt tot een minimum beperkt door de intensiteit van het onderhoud.

Steeds meer vinden internationale spelers op de logistieke markt hun weg naar Airclima, vooral in de opslag van geneesmiddelen. Bedrijven als Yusen Logistics, Expeditors, World Wide Flight Services en Kuehne & Nagel kozen al voor een samenwerking. Zij bekijken Airclima meer dan enkel een leverancier van koelinstallaties, wij zijn een van hun partners.

Bron: Interview met Michel Cuvelie, mede-zaakvoerder van Airclima, operationeel eindverantwoordelijke.